بهگزارش میراثآریا، عاطفه شعبانی سهشنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۴ با اشاره به مشارکت ۴ صنعتگر از استان مازندران، گفت: در این نمایشگاه و همایش تخصصی که با هدف توسعه و تقویت زنجیره ارزش سفال و سرامیک کشور به همت ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان و حضور ۱۰ استان دارای ظرفیت دراین رشته برگزار شد؛ بخشی از توانمندیهای سفال مازندران نیز در این همایش ملی، معرفی شد.
معاون صنایعدستی مازندران، به خانه سفال ساری، روستای ملی سفال، سفالینههای دارای مهر اصالت ملی و یونسکو و برندگان جشنواره فجر صنایعدستی و همچنین عملکرد معاونت صنایعدستی استان برای تقویت و رفع موانع موجود در زنجیره ارزش استان و دورههای تخصصی به عنوان بخشی از توانمندی های عرضه شده در غرفه مازندران اشاره کرد.
او با بیان این مطلب که سفالگری سنتی مازندران به گواه یافتههای باستانشناسی قدمتی چند هزار ساله دارد که با استفاده از گل رس موجود در طبیعت منطقه و به روش فتیلیهای یا به کمک چرخ تولید شده، تصریح کرد: محصولات ساخته شده پس از قرار گیری در کورههای سنتی با دمای ۸۵۰ الی ۹۰۰ درجه پخته میشوند. ظروف مناطق مختلف مازندران عبارتند از: کاسه، کوزه، کشک ساب، گمج، خمرههای بزرگ و .... که معمولا بدون لعاب بوده و تولید آن در شهرهای تنکابن، چالوس، آمل، جویبار، محمودآباد و بهشهر همچنان رواج دارد.
شعبانی به کسب ۱۲ نشان مهر اصالت ملی و یک نشان مهر اصالت یونسکو اشاره کرد.
انتهای پیام/
نظر شما